Uit onderzoek blijkt dat we steeds minder tijd buiten in de natuur doorbrengen.
Kinderen spelen maarliefst 50% minder buiten dan 20 jaar geleden. En angst voor de natuur is in diezelfde 20 jaar verdubbeld!

We lijken in een maatschappij te leven die vooral feitelijke kennis van ons en onze kinderen vraagt; scholen worden afgerekend op taal- en rekenonderwijs en dus leren kinderen steeds meer vanuit de digitale wereld en schoolboeken en minder door te ervaren.

Spruit denkt dat het anders kan en neemt kinderen mee naar buiten!

Ook daar kan je namelijk heel goed leren rekenen en je woordenschat vergroten! En buiten is zoveel meer te zien en vooral te beleven!

Educatie:


Spruit maakt educatie op maat; leerkrachten worden ontlast op een kennisgebied (Natuur- en milieueducatie) waar zij zelf niet altijd inhoudelijk affiniteit mee hebben, het aanbod voldoet tóch aan de aan scholen gestelde eisen én het vindt aansluiting bij de diversiteit aan kinderen.

Populair zijn de gastles “bijles”, de inzet als moestuincoach bij school en het bos-uitje”. Maar ook uilenballen pluizen, een bezoek aan de imker en progamma’s door de seizoenen heen -waarbij elk seizoen een buitendag met de klas kent- behoren tot de mogelijkheden!
Eigenlijk teveel om op te noemen dus.

Spruit maakt ook educatieve (whiteboard)video’s! Heel geschikt om op een aansprekende manier uitleg te geven over een onderwerp!

Zelf een idee?
Laat het weten en Spruit werkt het uit tot een les of lesprogramma!

Kinderfeestjes en andere kleinschalige evenementen


Het organiseren van een kinderfeestje… veel ouders zien er huizenhoog tegenop.
Spruit neemt u de organisatie uit handen en bezorgt de kinderen een onvergetelijke dag buiten, waar ze heerlijk kunnen ravotten en klimmen, maar zich ook kunnen verwonderen.

Familie- of bedrijfsuitje?


Wilt u een heerlijke dag buiten zijn, maar de organisatie van bijvoorbeeld uw familiedag uitbesteden?
Of wilt u met uw collega’s een bezoek brengen aan een imkerij?

D’imker werkt veel samen met Bijen en Bedrijf (Groenekan, Utrecht) voor grote én kleine groepen.
Ook de catering van uw uitje behoort tot de mogelijkheden.

Neem contact op! Dan kijken we samen naar de mogelijkheden.